Видео: Педијатар со совет до родителите како да го смират бебето кога плаче

Забавно катче

Доктор Хамилтон, инаку познат педијатар од Санта Моника – Калифорнија, има решение за плачливи бебиња и тоа сака да го сподели со родителите кои често не знаат што да направат како бебето плаче колку што го држи глас.

Целата техника се состои во држење на бебето, односно, кога ќе слушнете дека бебето плаче вознемирено, земете го така што првин ќе му ја свиткате кон градите десната, па левата рака и ќе го нишате исправено неколку минути.