Што се случува кога имаме недостаток на железо во нашиот организам?

Што се случува кога имаме недостаток на железо во нашиот организам? -Дисбаланс на составот на крвта што доведува до состојба која медицински се нарекува анемија. Тоа е состојба кога доаѓа до намалување на еритроцитите во крвта. Поради недоволната количина на железо, крвта не може да ги снабдува ткивата со кислород, а ова доведува до дисфункционирање […]

повеќе

Витаминска бомба за имунитет за поголеми деца и возрасни

Време е да го подготвите телото за ладните зимски денови. Само добар имунитет може да ве спаси од вируси и настинки, кои особено се присутни во овој период од годината. Природата ни дава се, само треба добро да знаеме што и како да комбинираме за да бидеме здрави.

повеќе

Алое Вера гелот може да го пијат и мали деца

Алое Вера гелот е чист сок од срцевината на листот на растението. Тој се употребува како биостимуланс за внатрешна употреба. Замислете кога би пресекле лист од Алое Вера и ја изедете неговата срцевина непосредно од листот. Алое вера гелот содржи витамини (во него има дури и витамин Б12, кој е многу редок), аминокиселини и минерали. […]

повеќе